Çok da bilinmeyen bir gerçek; zeytinyağı taze sıkılmış meyve suyudur ve bozulabilen bir gıdadır. Bu yüzden İLİOS zeytinyağı sıkıldıktan sonra uygun ısı ve saklama koşullarında taze kalması için özen gösterilerek saklanır. Sizlerinde zeytinyağı satın aldıktan sonra evinizde kullanır ve saklarken dikkat etmeniz gereken faktörler vardır.
-Zaman; Ambalajlandıktan sonra zeytinyağı’nın 24 ay raf ömrü vardır. Açtıktan sonra geç kalmadan tüketmeniz gerekir. Tavsiyemiz açıldıktan sonra en çok 2 ay içinde tüketmenizdir.
-Işık; Zeytinyağı doğrudan ışığa maruz kaldığında içinde bulunan antioksidanlar kalite ve sayısal olarak azalır.
-Isı; Zeytinyağının en uygun saklama derecesi 16-22 derece arasıdır. Yüksek ısıya maruz kalan zeytinyağında istenmeyen tad değişimleri oluşur.
-Oksijen; Zeytinyağı’nın havayla teması minimum düzeyde olmalıdır. Aksi durumda tadı ve kokusu değişecektir.
Evde;
- Zeytinyağınızı fırın ve ocakdan uzakta tutunuz.
- Isı ve ışıktan uzak, serin ve karanlık bir yerde saklayınız.
- Ambalajın kapağını daima kapalı tutunuz.
- Ambalajınızı açtıktan sonra 2 ay içinde tüketiniz.
Üretim ve saklama;
Ürünlerimizi taze ve serin ortamlarda saklıyoruz, el değmeden ambalajlıyoruz. Tüm hasadı aynı anda ambalajlamayıp, krom tanklarda tazeliğini koruyacak şekilde saklıyoruz.
Zeytin sıkım süreci;
Zeytin’in aromasını ve antioksidanları maximum düzeyde elde etmek için soğuk sıkım yapıyoruz.
Hasat;
Geleneksel hasat yöntemlerini kullanıyoruz. Ağaçlarımıza zarar vermemek için özen gösteriyor, zeytinlerimizi yere değmeden aynı gün içinde sıkıyoruz.
Tarım;
Zeytincilik 12 ay süren bir faaliyet. Hasat, soğuğa karşı koruma, budama, sinek ve böcekle mücadele, gübreleme, tarlanın sürülmesi, otlardan temizlenmesi gibi tarımsal faaliyetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir.