-
Sızma Zeytinyağı
Sızma zeytinyağı; taze zeytinlerden doğal yöntemlerle elde edilen bir meyve suyudur. Zeytinler kırılır ve hamur elde edilir ve yağ bu hamurdan herhangi bir kimyasal ya da yüksek sıcaklık kullanılmaksızın fiziksel olarak elde edilir. Avusturalyalı zeytinyağı uzmanı Richard Gawel sızma zeytinyağını şöyle tanımlar; sızma zeytinyağı zeytin’in meyvemsi aromasını ve tadını sahiptir ve ayrıca doğal antioksidan içerir. Oleik asit oranı %1’e kadar olan yağlar sızma olarak tanımlanır.
Erken hasat; hasatın yapıldığı tarihi belirtir. Bölgelere göre hasata başlama tarihi değişiklik gösterdiği içinerken hasat tarihleri de farklı olacaktır. İLİOS zeytinyağı’nın ekim ayında başlayan hasatı kasım ayı ortasında biter.
Soğuk sıkım; hamur haline gelmiş olan zeytin, posa, karasu ve yağın ayrıştırılması için seperatöre konulur. Burada kullanılan suyun derecesi 28 derece ve altında ise soğuk sıkım olarak tanımlanır. İLİOS zeytinyağı daima soğuk sıkım ile elde edilir.
Online Mağaza
-
Rafine Zeytinyağı
Natürel halinde gıda olarak tüketilemeyen zeytinyağının rafine edilmesi ile elde edilen, rafinasyon artığı ihtiva etmeyen ve oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,3 gramdan fazla bulunmayan yağdır.
Zeytin Yağı
-
Lampant Zeytinyağı
Oleik asit oranı %2’den yüksek zeytinyağlarıdır.
İlios Zeytinyağı
-
Natürel Birinci Zeytinyağı
Oleik asit oranı %1 ile %2 arasında olan, doğal yöntemlerle elde edilmiş zeytinyağıdır.
Zeytinyağı