Zeytinyağını günlük diyetinize dahil ettiğinizde görülmüştür ki; kanseri önlemede, kalp sağlığını geliştirmede, tansiyonu düşürmedeve diyabet riskini azaltmada faydalı olmaktadır.
Meyvemsilik, acılık ve keskinlik. Satın aldığınız zeytinyağının kapağını açtıktan sonra koklayınız, meyvemsi kokuyu almalısınız, sonra bir yudum alınız, dilinizde bir acılık hissederseniz iyi bir zeytinyağ almışsınızdır. Boğazınızda hafif keskin bir acı hissederseniz bilin ki zeytinyağınız yoğun antiokdisana sahiptir.
Zeytinyağınızın kapağı açıldıktan sonra 1-2 ay içerisinde tüketilmelidir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmeli, hava ile temas etmemesine özen gösterilmelidir. Şarabın aksine zeytinyağı bekledikçe yıllanmaz, taze tüketilmelidir.
Hasata ilk başladığımız günlerde zeytinlerimiz yeşil renkde olur. Bu zeytinlerden elde ettiğimiz yağlar daha acı ve keskin olur. Zamanla zeytinin rengi sarıya, pembeye, mor’a ve siyaha dönüşür. Koyu renklere dönüştükçe yağın tadı biraz daha yumuşar. İLİOS zeytinyağı olarak bizler dengeli bir lezzet elde etmek için %50-%50 oranını kullanıyoruz.
Eskiden zeytinyağı denince akla İtalya gelirdi. Ama artık bir çok ülke teknikleri geliştirdi ve kaliteli zeytinyağı üretmeye başladı. Ülkemizde 28 çeşit zeytin tipi olmakla beraber bunların 12 tanesi yağlık zeytindir. Araştırmalar göstermiştir ki zeytin üretilebilen coğrafyada kuzeye çıkıldıkça kalite artmakta, güneye indikçe düşmektedir. İLİOS zeytinyağları, Türkiye zeytin coğrafyasında en kuzeyde bulunan Çanakkale/Geyikli yöresinin zeytinlerinden elde edilmektedir.