Fırında sağlıklı, lezzetli ürünler pişirmenize yardım eder: Zeytinyağının faydaları deyip te yemekleri unutur muyuz? Akdeniz mutfağında, fırında pişirilen tüm yemekler hatta tatlılar bile zeytinyağı ile yapılır. Sevgili Anneannem bayramlarda bademli baklavayı hep zeytinyağı ile yapardı. O tadı hala unutamam.

Yiyeceklerin pişirme kaplarından tek parça halinde çıkmasını sağlar: Pişirme kaplarını pişirme öncesi bir miktar zeytinyağı ile yağlarsanız yemekleriniz daha kolay çıkar.

Fırında pişirilmiş yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar: Zeytinyağı içindeki E vitamini, pişmiş gıdaların daha uzun süre nemini kaybetmeden uzun süre taze kalmasını sağlar.

Bütün yemeklerinizde katı yağ yerine kullanabilirsiniz: Zeytinyağı tüm yemekler için katı yağ yerine ideal bir alternatiftir. Fırın yemekleri de dahil.

Gıdaları dondurucunun yanığından korur: Ev yapımı soslararınızı ya da Akdeniz mutfağı yemeklerinizi dondurmadan önce zeytinyağı ile kaplayarak dondurucun etkilerinden korursunuz.

Salçalarınızın küflenmesini önler: Salçanızı kullandıktan ve dolaba koymadan önce kavanozunuza salçanın hava almasını engelleyecek kadar zeytinyağı ekleyip dolaba koyarsanız tadı bozulmadan ve küflenmeden saklayabilirsiniz.

Sıradan bir ekmeği özel bir yemeğe dönüştürün: Çeşitli ot ve baharatlarla tatlandırılmış sızma zeytinyağı sıradan bir ekmeği bambaşka bir lezzete taşır.

Paylaş
Minimum 6 karakter