Malzemeler:

1 yemek kaşığı İLİOS zeytinyağı
500 gr Fettucine makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gr. temizlenmiş karides
2 diş kıyılmış sarımsak

1 yumurtanın sarısı
200 ml krema
1/2 bardak süt

1 çay bardağı rendelenmiş parmesan

1 demet maydanoz

tuz, karabiber

Tarif:

Makarnayı ambalaj üzerinde tavsiye edilen şekilde pişirin, bir miktar makarna suyunu sos için ayırın. Geniş yapışmaz bir tavayı ısıtın, 1 yemek kaşığı İLİOS zeytinyağını ekleyin, karidesleri tavaya ekleyin, tuz ve karabiber ile soslayın. Yaklaşık 5 dakika pişen karidesleri ayrı bir tabağa alın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ ile sarımsakları ekleyip 1 dakika pişirin.

Bir kapta çırptığınız yumurta sarısı, krema ve sütü tavaya ekleyin. Kaynamaya başladığını görünce makarna, parmesan ve karidesleri tavaya koyup iyice karıştırın. Maydanoz ile yemeğinizi süsleyin. Afiyet olsun.

Paylaş
Minimum 6 karakter