Malzemeler:
1 yemek kaşığı İLİOS zeytinyağı
500 gr Fettucine makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gr. temizlenmiş karides
2 diş kıyılmış sarımsak
1 yumurtanın sarısı
200 ml krema
1/2 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan
1 demet maydanoz
tuz, karabiber
Tarif:
Makarnayı ambalaj üzerinde tavsiye edilen şekilde pişirin, bir miktar makarna suyunu sos için ayırın. Geniş yapışmaz bir tavayı ısıtın, 1 yemek kaşığı İLİOS zeytinyağını ekleyin, karidesleri tavaya ekleyin, tuz ve karabiber ile soslayın. Yaklaşık 5 dakika pişen karidesleri ayrı bir tabağa alın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ ile sarımsakları ekleyip 1 dakika pişirin.
Bir kapta çırptığınız yumurta sarısı, krema ve sütü tavaya ekleyin. Kaynamaya başladığını görünce makarna, parmesan ve karidesleri tavaya koyup iyice karıştırın. Maydanoz ile yemeğinizi süsleyin. Afiyet olsun.