Malzemeler:

4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
7-8 diş soyulmuş sarımsak
4 adet yeşil biber
1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam tuz

Tarif:

Patlıcanlar sapları kalacak şekilde-kısaltılarak- soyulur, 10-15 dakika tuzlu suda bekletilir. Acı suyu sıkılarak atılan patlıcanlar bütünlüğü bozulmayacak şekilde 4’e bölünür.

Kıyılmış soğanlar, küp doğranmış domatesler, doğranmış biber, sarımsak ve maydanoz bir kapta şeker ve tuz da eklenerek iyice karıştırılır. Daha sonra bu karışım bölünmüş patlıcanların içine doldurulur. Tencereye yerleştirilir, zeytinyağı, 1/2 çay bardağı salçalı su eklenir. Tencerenin ağzı kapatılır, kaynamaya başlayınca  hafif ateşte 15 dakika pişirilir.

Paylaş
Minimum 6 karakter