Etiket: zeytinyağlı yemekler

Taze Börülce

Taze Börülce

Malzemeler: 1 kg taze börülce 2 adet küçük boy domates 4-5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay bardağı koruk suyu yoksa limon ya da sirke 1/2 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı Tarif: Taze börülceyi ayıklayın ve yıkayın. Tencerede kaynattığınız suyun içine börülceyi koyun, dilimlediğiniz domatesleri de üzerine ekleyin. Börülcenin cinsine göre 30-45 dakika arası pişecektir. Havanda dövdüğünüz sarımsağı…

Devamı

Enginarlı İç Bakla

Enginarlı İç Bakla

Malzemeler: 750 gr iç bakla 8 adet küçük boy enginar 1 adet soğan 1'er tatlı kaşığı tuz ve un 1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı 2 su bardağı su 7 adet yeşil soğan'ın yaprağı, 1 demet dereotu ve 1 kaşık kuru nane, 1 yemek kaşığı limon suyu Tarif: Kuru soğanı, taze soğan yapraklarını ve dereotunu ince…

Devamı

Portakal suyu soslu Zeytinyağlı Pırasa

Portakal suyu soslu Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler: 1 kg pırasa 1 adet havuç 1 adet soğan 1'er tatlı kaşığı tuz,toz şeker ve un 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı 1,5 çay bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç Tarif: Soğanı yarım ay, pırasayı jülyen, havucu halka şeklinde doğrayın. Pırasaları doğradıktan sonra su dolu bir kapta bekletin. Tencereye İLİOS zeytinyağını ekleyin,…

Devamı

İmambayıldı

İmambayıldı

Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 7-8 diş soyulmuş sarımsak 4 adet yeşil biber 1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tutam tuz Tarif: Patlıcanlar sapları kalacak şekilde-kısaltılarak- soyulur, 10-15 dakika tuzlu suda bekletilir. Acı suyu sıkılarak atılan patlıcanlar bütünlüğü bozulmayacak şekilde 4'e bölünür.…

Devamı

Minimum 6 karakter