Etiket: Zeytinyağli Yemek

Klasik Fransız Sosu

Klasik Fransız Sosu

Malzemeler: 1 yemekkaşığı elma/üzüm sirkesi ½ yemekkaşığı Dijon hardalı 3 – 4 yemekkaşığı veya 45-60 ml. sızma zeytinyağı (damak tadınıza göre) Kara biber ve isteğe göre bir miktar deniz tuzu Sirke ve hardalı birleştirip krema haline gelene kadar zeytinyağı ile çırpın. Kara biber ve tuzu ekleyerek tatlandırın. Ağzı kapalı cam bir kap içinde iki haftaya kadar koruyabilirsiniz.

Devamı

Zeytinyağlı Yaz Salatası

Zeytinyağlı Yaz Salatası

Malzemeler: 1 adet göbek marul 1 tutam goji berry (kurt üzümü) (Opsiyonel) 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı mısır 1/2 demet dereotu Tarif: Göbek marul ve yeşillikleri, yıkayın. Suyunu süzüp iyice kurulayın. Marulları gelişi güzel iri iri doğrayın (Dilerseniz elinizle büyük parçalara bölebilirsiniz). Zeytinyağı, nar ekşisi, tuzu küçük bir kasede karıştırın. Turpları ince bir…

Devamı

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler: 500 gr orta boy dolmalık biber 1 domates Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 küçük paket dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tarçın ve yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber 1/4 demet kıyılmış maydanoz 2'şer tatlı kaşığı tuz ve şeker 1 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1…

Devamı

Uskumru Pilaki Yunan Usulü

Uskumru Pilaki Yunan Usulü

Malzemeler: 8 adet ufak boy temizlenmiş uskumru 2 adet soyulmuş, ince dilimlenmiş havuç 2 adet kıyılmış soğan 4 adet dilim doğranmış domates 3 adet defne yaprağı 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 150 ml sek beyaz şarap (isteğe bağlı) 1 adet limonun suyu 2 diş sarımsak Tarif: Fırını 180 derecede ısıtın. Pişirme kabına balık, havuç, soğan,…

Devamı

Domates ve Fesleğenli Bruschetta

Domates ve Fesleğenli Bruschetta

Malzemeler: 1/3 kap fesleğen yaprakları 2 diş sarımsak ½ çay kaşığı sarımsak tozu 5 adet domates 1 yemek kaşığı balzamik sirke ½ çay kaşığı karabiber ve tuz 1 çay kaşığı İLİOS zeytinyağı 1 adet baget ekmek 1 yemek kaşığı tereyağ Tarif: Büyük bir kaseye doğranmış domates ve fesleğenleri, ince kıyılmış sarımsakları koyun. Balzamik sirke, İLİOS zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.…

Devamı

Zeytinyağında Marine Edilmiş Beyaz Peynir

Zeytinyağında Marine Edilmiş Beyaz Peynir

Malzemeler: ½ su bardağı sızma zeytinyağı ½ su bardağı kıyılmış taze fesleğen ¼ çay kaşığı pul biber ¼ çay kaşığı kara biber 1 yemek kaşığı limon rendesi 4 diş dövülmüş sarımsak 200 gram enginar 400 gram beyaz peynir 100 gram siyah zeytin Tarif: Zeytinyağını ve fesleğenlerin 3/4’ünü bir kaseye koyarak karıştırın, limon rendesi, karabiber, pul biber ve sarımsağı da ekleyin.…

Devamı

Minimum 6 karakter