Zeytinyağlı yaprak sarması için sizlere iki farklı tarif hazırladık. Şimdiden afiyet olsun! Türk Usulü/ Annemin Cevizli Zeytinyağlı Yaprak SarmasıMalzemeler: 1 çay bardağı ilios sızma zeytinyağı 4 adet orta boy soğan 1 ½ su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 4 adet kesme şeker ½ kg asma…
Malzemeler: 1 ölçü pizza hamuru (tarif aşağıda) Tuz ve karabiber 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2-3 adet ayıklanmış ve ince dilimlenmiş körpe enginar (dondurulmuş enginar kalbi) 250 gr. rendelenmiş ya da ufalanmış ricotta peyniri (marketlerde bulunmaktadır) 4-6 adet ançuez (tuzlu balık) filetosu Tarif: Pizza Hamuru Tarifi: 25 gram yaş maya ya da 14 gram kuru maya 150 ml. ılık su…
Malzemeler: 2 diş sarımsak 1adet soğan 1 adet havuç 15 gram taze maydanoz 70 gram sucuk 2 adet temizlenmiş tavuk göğsü İlios sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet tavuk bulyon 300 gram pirinç ( mümkünse paella pirinci) 100 gram bezelye 200 gram temizlenmiş karides 1 adet limon…
Malzemeler: ½ kg patates, ince dilimlenmiş 1-2 adet ince dilimlenmiş soğan 6 yumurta Tuz ve karabiber Zeytinyağı (İsteğe bağlı olarak, patates miktarını azaltarak dilediğiniz sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Tarif: Patates ve soğanları zeytinyağında kahverengileşene dek kızartın, bir kenara ayırın ve tavadaki yağı atık yağ kabınıza boşaltın. Malzeme soğuyunca yumurtaları kırıp tuz ve karabiberle beraber üzerine ekleyin ve karıştırın. Bir tavaya biraz…
Malzemeler: 6 adet orta boy portakal 2 ¼ kap un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 4 adet yumurta ½ çay kaşığı tuz 1 kap toz şeker ½ kap sızma zeytinyağı Tarif: Fırını 180 derecede önceden ısıtın, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Portakalların kabuklarını rendeleyin ve bir tanesinin suyunu çıkartarak bir kenara ayırın. Yağlı kağıt üzerine un ve kabartma tozunu beraberce…
Malzemeler: 4 adetorta boy patlıcan 4 adetorta boy kabak 20 adetköy biberi Tarif: Patatesleri kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım. Yeşil biberleri küçük küçük doğrayalım. Patlıcanları ve patatesleri tuzlu su da 10 dakika bekletelim. Patlıcanları, biberleri ve patatesleri fırın kabına alalım. Üzerine kabuklarını soyduğumuz sarımsakları, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım. Fırın kabının üzerini…
Malzemeler: 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy ayva 1 havuç 1 orta boy soğan ½ limon 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker Sızma zeytinyağı Tarif: Kereviz ve ayvanın kabukları soyulur, elma dilimi şeklinde kesilir, varsa kerevizin ortasındaki yumuşak doku temizlenir. Havuç soyulur, istenen şekilde…