Blog

Zeytinyağı Kalp Krizi Riskini Azaltır

Zeytinyağı Kalp Krizi Riskini Azaltır

Kaliforniya Üniversitesi Zeytinyağı Araştırma Merkezi ( UC Davis Olive Center) tarafından 2015 Mart ayında yayınlanan (İlaç olarak Zeytinyağı: Lipid ve Lipoproteinlerin etkileri) konulu raporda, kronik hastalıkları önlemede sızma zeytinyağı kullanımının 3 ana özelliği belirtilmiştir. • Günde iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı tüketimi kan lipid profilini olumlu yönde geliştirir (total kolesterol, HDL, LDL, Triglserid) ve kalp krizi riskini azaltır. • Sızma…

Devamı

Zeytinyağlı ve Portakallı Kek

Malzemeler: 6 adet orta boy portakal 2 ¼ kap un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 4 adet yumurta ½ çay kaşığı tuz 1 kap toz şeker ½ kap sızma zeytinyağı Tarif: Fırını 180 derecede önceden ısıtın, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Portakalların kabuklarını rendeleyin ve bir tanesinin suyunu çıkartarak bir kenara ayırın. Yağlı kağıt üzerine un ve kabartma tozunu beraberce…

Devamı

Zeytinyağlı Ezogelin Çorbası

Zeytinyağlı Ezogelin Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı (200 gr.) Kırmızı Mercimek Yarım çay bardağı Kepekli Pilavlık Bulgur 1 adet Kuru Soğan 1 adet Patates 1,5/2 lt. Su (Soğuk) 1 çorba kaşığı Domates Salçası 1 tatlı kaşığı Biber Salçası 1 çorba kaşığı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Tereyağı Yarım çorba kaşığı Kuru Nane (yeteri kadar) Tuz 1 su bardağı Et Suyu (2 Buz Küpü Et…

Devamı

Zeytinyağlı Kızartma

Zeytinyağlı Kızartma

Malzemeler: 4 adetorta boy patlıcan 4 adetorta boy kabak 20 adetköy biberi Tarif: Patatesleri kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım. Yeşil biberleri küçük küçük doğrayalım. Patlıcanları ve patatesleri tuzlu su da 10 dakika bekletelim. Patlıcanları, biberleri ve patatesleri fırın kabına alalım. Üzerine kabuklarını soyduğumuz sarımsakları, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım. Fırın kabının üzerini…

Devamı

Ayvalı Kereviz

Ayvalı Kereviz

Malzemeler: 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy ayva 1 havuç 1 orta boy soğan ½ limon 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker Sızma zeytinyağı Tarif: Kereviz ve ayvanın kabukları soyulur, elma dilimi şeklinde kesilir, varsa kerevizin ortasındaki yumuşak doku temizlenir. Havuç soyulur, istenen şekilde…

Devamı

Sezar Salata Sosu

Sezar Salata Sosu

Malzemeler: 1 kap süzme yoğurt 2 yemekkaşığı limon suyu 4 yemekkaşığı sızma zeytinyağı 1/2 çay kaşığı Dijon hardalı 1 diş dövülmüş sarımsak deniz tuzu ve biber Tarif: Bir kap içinde iyice karıştırın ve her tür yeşil salatanızda keyifle kullanın.

Devamı

Nar Ekşisi Sosu

Nar Ekşisi Sosu

Malzemeler: 3 yemekkaşığı nar ekşisi 1/2 limon suyu 60 ml sızma zeytinyağı taze karabiber Tarif: Bütün malzemeyi krema haline gelene kadar karıştırın ve tuz ya da biber ile tatlandırın. Buzdolabında 7 gün saklayabilirsiniz. Yeşil salata yapraklarıyla, Akdeniz Salatasında veya ızgara havuç, keçi peyniri veya beyaz peynir ile mükemmel sonuç verecektir.

Devamı

Minimum 6 karakter