Blog

Geyikli Usulü Tarhana Çorbası

Geyikli Usulü Tarhana Çorbası

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Tarhana 3 bardak su 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 dilim sert beyaz peynir Tarif: Sarımsağı ince rendeledikten sonra tencerede su ve tarhana ile karıştırıyoruz, tuzunu ekliyoruz. Normal ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tercih ettiğiniz kadar zeytinyağı ve peynir ekleyerek servise sunuyoruz.

Devamı

Kremalı Domates Çorbası

Malzemeler: ¼ bardak İLİOS zeytinyağı 1 orta boy küp doğranmış soğan 1 yemek kaşığı rendelenmiş sarımsak 1 kg küp doğranmış domates ½ bardak çırpılmış krema ¼ bardak rendelenmiş parmesan peyniri ( yoksa kaşar) 2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen yaprakları ½ çay kaşığı tuz ¼ çay kaşığı karabiber ¼ bardak tereyağ 12 dilim ekmek,chedar peyniri ve fesleğen yaprakları Tarif: Tavaya İLİOS…

Devamı

Balzamik Soslu ve Zeytinli Salatalık

Balzamik Soslu ve Zeytinli Salatalık

Malzemeler: 2 adet Salatalık 10 adet zeytin 2 yemek kaşığı balzamik sirke 3 adet taze soğan İLİOS sızma zeytinyağı ½ limon Taze çekilmiş kara biber Taze nane 1adet chili biber Tarif: Halka olarak kestiğiniz salatalıkları ikiye bölün, bir çay kaşığı ile tohumlarını ayırın, çekirdeğini çıkartıp ince dilimlediğiniz zeytinleri ve salatalıkları bir kaseye koyun. Taze soğanları ince ince doğrayın ve kaseye…

Devamı

Annemin Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Annemin Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarması için sizlere iki farklı tarif hazırladık. Şimdiden afiyet olsun! Türk Usulü/ Annemin Cevizli Zeytinyağlı Yaprak SarmasıMalzemeler: 1 çay bardağı ilios sızma zeytinyağı 4 adet orta boy soğan 1 ½ su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 4 adet kesme şeker ½ kg asma…

Devamı

Enginarlı Pizza

Enginarlı Pizza

Malzemeler: 1 ölçü pizza hamuru (tarif aşağıda) Tuz ve karabiber 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2-3 adet ayıklanmış ve ince dilimlenmiş körpe enginar (dondurulmuş enginar kalbi) 250 gr. rendelenmiş ya da ufalanmış ricotta peyniri (marketlerde bulunmaktadır) 4-6 adet ançuez (tuzlu balık) filetosu Tarif: Pizza Hamuru Tarifi: 25 gram yaş maya ya da 14 gram kuru maya 150 ml. ılık su…

Devamı

Tavuklu Ve Sucuklu Paella

Tavuklu Ve Sucuklu Paella

Malzemeler: 2 diş sarımsak 1adet soğan 1 adet havuç 15 gram taze maydanoz 70 gram sucuk 2 adet temizlenmiş tavuk göğsü İlios sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet tavuk bulyon 300 gram pirinç ( mümkünse paella pirinci) 100 gram bezelye 200 gram temizlenmiş karides 1 adet limon…

Devamı

İspanyol Omleti

İspanyol Omleti

Malzemeler: ½ kg patates, ince dilimlenmiş 1-2 adet ince dilimlenmiş soğan 6 yumurta Tuz ve karabiber Zeytinyağı (İsteğe bağlı olarak, patates miktarını azaltarak dilediğiniz sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Tarif: Patates ve soğanları zeytinyağında kahverengileşene dek kızartın, bir kenara ayırın ve tavadaki yağı atık yağ kabınıza boşaltın. Malzeme soğuyunca yumurtaları kırıp tuz ve karabiberle beraber üzerine ekleyin ve karıştırın. Bir tavaya biraz…

Devamı

Minimum 6 karakter